icon__search

Прощення

НОВЕ СЕРЦЕ

Коли ми свої гріхи визнаємо,то Він вірний та праведний,щоб гріхи нам простити,та очистити нас від неправди всілякої.
І ІВАНА 1:9

Чи ви коли-небудь мали пляму на своїй сорочці, яку ви не могли змити? Уявіть собі такий засіб для виведення плям, який не тільки відмиє пляму, але зробить вашу сорочку зовсім новою. Власне це стається, коли ми каємося і приймаємо Ісуса, як свого Господа і Спасителя. Він не тільки очищає пляму гріха з нашого серця, але й дає нам нове серце. Все це починається з визнання.

“Коли ми свої гріхи визнаємо...”

Пит.: Що означає “визнати гріх”?

Відп.: Це означає признатися в конкретном гріху і визнати особисту вину за нього.

Я відкрив Тобі гріх свій,і не сховав був провини своєї: Я сказав був: “Признаюся в проступках своїх перед Господом!” і провину мого гріха Ти простив.
ПСАЛОМ 32:5

Пит.: Що трапляється, якщо ми не визнаємо свого гріха?Відп.: Продовжується осуд, відчуття вини і рабство.

Хто ховає провини свої, тому не ведеться, а хто признається та кидає їх, той буде помилуваний.
ПРИПОВІСТКИ СОЛОМОНА 28:13

Коли я мовчав,спорохнявіли кості мої в цілоденному зойку моєму,бо рука Твоя вдень та вночі надо мною тяжить,і волога моя обернулась на літню посуху.
ПСАЛОМ 32:3,4

Пит.: Перед ким ми повинні визнавати наші гріхи для того, щоб прийняти прощення.?Відп.: Перед Богом.

Тобі,одному Тобі я згрішив,і перед очима Твоїми лукаве вчинив,тому справедливий Ти будеш у мові Своїй, бездоганний у суді Своїм.
ПСАЛОМ 51:6

Пит.: Коли ми повинні визнавати свій гріх перед людиною?Відп.: Тоді, коли ми потребуємо молитви за звільнення і перемогу в цій сфері нашого життя.

Отже, признавайтесь один перед одним у своїх прогріхах, і моліться один за одного, щоб вам уздоровитись. Бо дуже могутня ревна молитва праведного!
ЯКОВА 5:16

Результати Визнання
Пит.: Що робить Бог, коли ми визнаємо наш гріх?Відп.: Прощає і очищає нас від всілякої неправди.

Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний та праведний,щоб гріхи нам простити,та очистити нас від неправди всілякої.
І ІВАНА 1:9

Пит.: Чи можливо мати чисту совість? Як?Відп.: Так. Через кров Ісуса.

Скільки ж більше кров Христа,що себе непорочного Богу приніс Святим Духом.,очистить наше сумління від мертвих учинків,щоб служити нам Богові Живому!
ЄВРЕЇВ 9:14

Пит.: Що Бог робить з нашим гріхом?Відп.: Відкидає його так далеко, як схід є від заходу.

Як далекий від заходу схід, так Він віддалив від нас наші провини!
ПСАЛОМ 103:12

Важливість Прощення Інших
Пит.: Як часто нам потрібно прощати людей, які грішать проти нас?Відп.: Кожного разу, коли вони просять пробачення.

“І хоча б сім раз денно він провинивсь проти тебе, і сім раз звернувся до тебе,говорячи: “каюся”,— вибач йому!”
ЛУКИ 17:4

Петро приступив тоді та запитав Його: “Господи, — скільки разів брат мій може згрішити проти мене,а я маю прощати йому? Чи до семи раз?” Ісус промовляє до нього : “Не кажу тобі — бо семи раз,але аж до семидесяти раз по семи!”
МАТВІЯ 18:21,22

Пит.: Що стається, якщо ми відмовляємось прощати?Відп.: Ми будемо мучитися і занечищуватися гірким коренем злоби.

І прогнівався пан його,— і катам його видав,аж поки йому не віддасть всього боргу. Так саме і Отець Мій Небесний учинить із вами, коли кожен із вас не простить своєму братові з серця свого їхніх прогріхів.
МАТВІЯ 18:34,35
(Див. вірші 21-33)

Дивіться,щоб хто не зостався без Божої благодаті,щоб “не виріс який гіркий корінь і не наробив непокою”,і щоб багато-хто не опоганились ним.
ЄВРЕЇВ 12:15

Особисте Застосування
Попросіть Святого Духа дослідити ваше серце і виявити всякий невизнаний гріх.
Чи є такі гріхи, які ви визнали і залишили, але все ще відчуваєте вину за них?
Чи є такі гріхи, які ви визнали, але ні як їх не вдається перемогти? (Якщо так, то тоді, можливо, ви повинні визнати їх перед зрілим християнином і разом молитися за визволення і перемогу над цими гріхами).
Чи є хтось, кого вам потрібно простити?